مصاحبه اختصاصی
1398/9/24
نوع: سرمایه گذاران
نویسنده: لیلا اکبری

1- معرفی مختصر از شرکتتان؟

شرکت دانش‌بنیان توانمندسازان فناوری‌های نوین با هدف ارایه خدمات ارزیابی، نظارت، توانمندسازی و توسعه بازار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در سال 1394 با سهامداری صد در صدی صندوق توسعه فناوری‌های نوین (مستقر در پارک فناوری پردیس) و با بهره‌گیری از توان دانشی و تخصصی 8 ساله آن صندوق تأسیس گردید. از آنجایی‌که کارکنان این شرکت، منابع انسانی مستقر در واحد تجاری‌سازی صندوق بوده‌اند؛ لذا این شرکت تاکنون توانسته است برای بیش از 900 شرکت و 2000 طرح (شامل شرکت‌های نوپا، در حال رشد و رشد یافته) با استفاده از شبکه مشاوران تخصصی (بالغ بر 80 مشاور تخصصی و سیستمی) ضمن عارضه‌یابی معضلات جاری، خدمات تجاری‌سازی خود را ارایه نماید. همچنین این شرکت به عنوان بازوی سرمایه گذاری صندوق جهت حمایت از شرکت های نوآور و فناور عمل نموده و به ارزیابی و ارزشگذاری شرکت ها می پردازد.

2- حداکثر سقف سرمایه گذاری شرکتتان چقدر است؟

باتوجه به سابقه سرمایه گذاری صندوق، مراحل اولیه جزو اولویت های سرمایه گذاری صندوق توسعه فناوری های نوین می باشد. میزان سرمایه گذاری کاملا وابسته به شرایط و نیازهای طرح می باشد ولی به طور میانگین در این مرحله تا سقف 10 میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت پذیرفته است.

3- آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه گذاری روی حوزه های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزه‌هایی؟

با توجه به گسترش فعالیت صندوق نوین در حوزه سرمایه‌گذاری جسورانه و خطرپذیر از طریق مشارکت و همکاری در ایجاد استارت‌آپ‌ها، شتابدهنده‌های فناوری و صندوق‌های جسورانه در کشور (در حوزه‌های مختلف فناوری شامل نانو، بیو، ICT، دارویی،  بازی و انیمیشن)، این شرکت بستری را فراهم آورده است تا صاحبان کسب و کارهای نوپا، بتوانند در سریعترین زمان ممکن نسبت جذب سرمایه اقدام نموده و همچنین سرمایه‌گذاران خطرپذیر  نیز نسبت به سرمایه‌گذاری هوشمندانه اقدام نمایند.

4- از نظر شما به عنوان سرمایه گذار، مهم ترین جنبه هایی که استارتاپ ها باید به آن¬ها توجه داشته باشند چیست؟

مهمترین جنبه های اساسی در شکل گیری یک کسب و کار نوپا خصوصاً در مراحل اولیه، وجود تیم کامل و خبره می باشد که توانایی انجام کارتیمی و به صورت مداوم را داشته باشد. همچنین مقیاس پذیری و توسعه پذیری از شاخصه های اصلی انتخاب یک کسب و کار استارتاپی است. از نگاه سرمایه گذار وجود سابقه درآمدی قابل اتکا در حوزه فعالیت کمک شایانی به نگرش تیم به مسائل پیش روی خواهد داشت.

5- بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایه گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

یکی از اساسی ترین مشکلات در این حوزه عدم شفافیت اطلاعات و آمارهای مربوطه از جمله تشریح وضعیت بازار تعداد  و حجم معاملات، مدل های سرمایه گذاری، معرفی مدل های موفق و همچنین نبود زیرساخت های قانونی جهت حمایت از سرمایه گذاران و سرمایه پذیران در این بازار می باشد. پیاده سازی بستر استفاده از ابزارهای جدید تأمین مالی همچون تأمین مالی جمعی کمک شایانی به گسترش این صنعت در کشور خواهد گردید.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.